Olympic
Vuka Karadžića broj 6
18400 Prokuplje
Telefoni:
+381 (0)631 324 888
 
     
   
     
 
 
  Naslovna
O nama
Proizvodi
    Amazonsko oko
    Zingiber-ginger grejp
    Diet Kurkumin
Naručivanje
    Amazonsko oko
    Zingiber-ginger grejp
    Diet Kurkumin
Poremecaji ishrane
     Gojaznost
     Karakteristike gojaznosti
     Gojaznost kao uzrocnik   zdravstvenih problema
      Merenje gojaznosti
      Posledice rigoroznih dijeta
      Smrsajte na zdrav nacin 
Zivite zdravo
      Indeks telesne mase
      Fizicka aktivnost
           Znacaj
           Vezbe
      Zdrava ishrana
           Znacaj
           Preporuke nutricionista
      Odmor
Korisnički servis
      Popust
      Iskustva korisnika
      Cesta pitanja
      Postavite pitanje
      Nacini placanja
      Politika privatnosti
      Uslovi koriscenja
Registracija
 
     
   
     
   
 
 
 
 


     
 

Najbolje vežbe - kod kuće


Uz nekoliko jednostavnih vežbi možete poboljšati vaše zravstveno stanje i kod kuće. Imajte na umu da je za postizanje rezultata vežbe neobhodno raditi tri puta nedeljno. Takođe, ne savetujem počinjati vežbe dok ne prođe 2-3 sata posle jela. Važno je da se obavljaju tačno prema uputstvu, tako da se oseti svaki pokret trbušnih mišića. Što dublje ispod sloja masnoće, nalaze se vaši mišići, time ćete manje moći da uraditi vežbi ispočetka. Nemojte da se razočarate, vremenom sve će ići lakše.
Bitno je – ne odustajati.


Mirno lezite na pod, kolena savijena i malo raširena.

Snažno pritisnite leđa uz pod. Ove vežbe su veoma efikasne za stomak. Uhvatite dlanovima unutrašnju stranu butina i odgurnite ih od sebe. Podižući glavu napred – odvojite ramena od poda, ali pazite da deo kičme – od ramena pa na dole – ostaje na podu. U ovoj poziciji pomerite gornji deo tela nazad na 10-15 cm. Pokreti treba da budu slobodni i spori. Glava sve vrema usmerena prema gore. Uradite vežbu tri puta i odmorite se u ležećem položaju. Ponovite.

 


Lezite na pod u istoj poziciji. Podignite noge 10-15 cm iznad poda. Podignite glavu i ramena, usmeravajući perpendikularno plafonu izduženu nogu. Ako mozete, zadrzite nogu uspravno bez pomoći ruku. Ruke ispružite ispred sebe, kao da želite da budu nekoliko centimetara duže. Ne zaboravite da donji deo

leđa i zadnjica čvrsto leže na podu.

 

 

 


Ponovo u istoj poziciji lezeći podignite obe noge. Obuhvatite ih i povucite kolena ka glavi i ramenima. Sada spustite ruke i noge i držite ih uspravno koliko god duže možete, nežno ljuljajte gornji deo tela – 15cm napred i toliko nazad. Uradite 100 puta. Ako imate slabe noge – možete ih saviti u kolenima.

 

 

 Ovo je varijanta prethodne vežbe za mršavljenje za one koji smatraju da je teško zadržati svoje noge gore, što ispočetka nije neuobičajeno.

 

 

 

 

 

 

 

Preskakanje konopca (60 sec)

Ovu vežbu nismo slučajno naveli kao prvu. 1 minut preskakanja konopca sagoreće veliki broj kalorija, povećati kondiciju vašeg organizma, a i zagrejati celo telo za preostale četiri vežbe.

Supermen vežba(30 sec)

Ovu vežbu često nazivaju i najboljom na svetu i to uopšte nije slučajno. Savršena vežba kako za stomak tako i za donji deo ledja. Sem što zateže vaše telo ona vam ojačava mišiće koji drže kičmu, te vam je zagarantovano pravilnije držanje a samim tim i bolji izgled.

Lezite na stomak, odignite ruke, ramena i noge od zemlje, praktično ležite samo na stomaku. Neka vam ruke i noge budu na oko 30 stepeni u odnosu na zemlju i u tom položaju budite predvidjenih 30 sekundi.

Naizmenični čučanj (60 sec)

Čučanj će zategnuti vaše noge i guzu. To je jedan od glavnih ciljeva svake žene, a sve više i muškaraca. Čučnjeve radite prvih 30 sekundi raširenih nogu u širini ramena, tako da vam noge i zadnjica prave ugao od 90 stepeni.

Nema potrebe da idete previše duboko, a zatim narednih 30 sekundi radite čučnjeve sa skokovima . Kada iz čučnja krenete u skok gledajte da skočite dovoljno da skroz ispružite i ruke i noge.

Trbušnjaci (60 sec)

Trbušnjake radite tako što ćete noge, odnosno pete staviti na stolicu ili na krevet ako vam je stolica previsoka. Kada udjete u formu ovu vežbu radite bez stolice i držite noge u vazduhu sami.

Most (30 sec)

Ova vežba je savršena za vašu zadnjicu. Lezite na ledja. Oslonite se na pete koje su u širini vaših kukova i polako počnite da se izdižete prvo noge, a kasnije i vašu zadnjicu dok su vam ledja i ruke na zemlji kada dostignete najvišu tačku tu se zadržite 5 sekundi a zatim spustite nazad. Ponovite ovu vežbu više puta.

Poštujte redosled izvodjenja vežbi jer su one koncipirante tako da ne pogadjaju istu grupu mišića već da daju telu vremena da se odmori.

 

Step

 

Ova vežba pogadja vašu zadnjicu i noge. San svake žene je čvrsta i oblikovana zadnjica, ovo je možda i najbolja vežba da ispunite taj cilj.

Izvodjenje vežbe je vrlo jednostavno. Stanite jednom nogom na klupu ili nižu stolicu. Podignite se skroz, tako da vam noga bude skroz ispravljena, kao na slici, zadržite se sekund, a zatim polako spustite. Vežbu ponavljajte po 15 puta za svaku nogu.

 

Sklekovi

 

Većina žena zapostavlja vežbanje gornjeg dela tela i fokusira se samo na stomak i zadnjicu. Rezultat su vrlo često loše držanje i mlitave ruke.

Sklekovi jesu zahtevna, ali i vrlo delotvorna vežba. Jačaju gornji deo tela i zatežu grudi, to je verovatno dovoljan razlog da ih ne preskačete. Ukoliko ste isuviše slabi za sklekove, radite takozvane „ženske sklekove“, sa kolena. Radite po 10 sklekova.

 

Single-Leg Deadlift

 

Ova vežba pogada zadnjicu, kao i donji deo ledja. Podignite nogu iza sebe, a zatim se polako spuštajte prema napred tako da vam telo i podignuta noga budu paralelni kao na slici. Zadržite se malo, a zatim polako vratite u prvobitan položaj. Ponavljajte 10 puta za svaku nogu.

 

Side plank

 

Ova vežba će vam pomoći da smnjite obim struka. Pogadja trbušne mišiće, bolje od većine vežbi. Bočno lezite, a zatim se izdignite gornji deo tela oslanjajući se na lakat, a drugu ruku ispružite kao na slici. Zadržite ovaj položaj 30 sekundi, a zatim lezite na ledja i promenite ruku.

Možete kombinovati vežbe iz ove dve grupe, bitno je da uvek radite bar po jednu vežbu za stomak, gornji deo tela, noge i zadnjicu. Kada udjete u formu, možete izvoditi i svih 10 vežbi, biže vam potrebno svega desetak minuta.

I na kraju daću vam par reči ohrabrenja. Teško je samo početi. Prelomite u glavi, posle 10 dana rezultati vam neće dati da odustanete. Počećete da uzivate u ovom programu, odnosno novom načinu života, prosto ćete biti zavisni od njega.